Niet tevreden geld terug !

 

Ben je niet tevreden over het artikel dat je hebt ontvangen of had je er toch iets anders van verwacht? Geen probleem. Nadat het je artikel hebt ontvangen, heb je 14 dagen om het terug naar ons te sturen. Hoe doe je dit?


Stap 1: stuur ons binnen de termijn van 14 dagen een berichtje (per post of naar webshop@goodwaterproducts.com) met de vermelding welk artikel je wenst terug te sturen. Je kan hiervoor dit modelformulier gebruiken, maar je bent niet verplicht. Zo weten we dat je pakje eraan komt.

Stap 2: je verpakt het artikel, al zijn onderdelen en met de originele verpakking in de verzenddoos die je kreeg en sluit die goed af. Indien dit niet lukt, zorg er dan voor dat je alles voldoende veilig verpakt voor verzending.

Stap 3: je voegt het origineel aankoopbewijs of factuur toe. Vergeet niet om hierop steeds aan te duiden welke artikelen je wenst terug te sturen.

Stap 4 : je stuurt het pakket binnen de 3 dagen na je berichtje op eigen kosten en voor eigen risico terug naar onderstaand adres met vermelding :


 GWP NV Domein “De Brug” 

"Retour"

Waesdonckstraat 1 

2640 Mortsel 

 

Zodra we jouw pakketje hebben ontvangen, verwerken we jouw retour en sturen we je een retourbevestiging via e-mail.

Stap 5: van zodra we je pakketje hebben ontvangen en het artikel blijkt onbeschadigd te zijn met alle onderdelen en met de originele verpakking, betalen we je het volledige bedrag terug binnen maximum 14 dagen op de manier waarop je ons hebt betaald.


Beschadigd product ontvangen ! Wat nu? 

Vooraleer wij een bestelling verzenden doen wij een kwaliteitscontrole. Is er tijdens de verzending toch een beschadiging gebeurd of voldoet het artikel niet aan de kwaliteitsnormen, aarzel dan niet om ons te contacteren via webshop@goodwaterproducts.com met een duidelijke omschrijving van het defect. Doe dit zo snel mogelijk !