Bespaar energie

 Kiezen voor Opticalc is kiezen voor energiebesparing én het milieu.


 

Kalkaanslag leidt tot een onzichtbaar en sluipend rendementsverlies van je warmwaterinstallaties. Zelfs bij een minimale kalkafzetting op warmtewisselaars, verbruik je al snel heel wat energie. 

Uit een groot Amerikaans onderzoek in opdracht van het Water Quality Association (WQA) naar het effect van hard water op onze energiekosten, blijkt vooral bij combiketels (doorstromers op gas) het rendementsverlies snel op te lopen. Ongeacht de hardheid van het getest water, bespaar je al snel 5,4% op je energiefactuur als je kalkaanslag voorkomt


 

Hoe snel heb je last van kalkaanslag?


Dat hangt uiteraard af van de hardheid van het water. Maar het gaat wel enorm snel. Kalkaanslag vormt zich reeds vanaf 5°F waterhardheid (5dH). Als je weet dat in België en Nederland de waterhardheid gemiddeld 15°F waterhardheid (8dH) is (of 15mg kalk per liter) dan hebben we allemaal in meer of mindere mate last van kalkaanslag. Uit onderzoek blijkt dat na 4 jaar er hierdoor al een verhoogde kans bestaat op de eerste problemen met je warmwaterinstallatie.

Het is daarom van belang om tijdig kalkaanslag aan te pakken. OPTICALC biedt hiervoor een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing die door zijn betaalbaarheid zorgt voor een snel terugverdien effect.


 

Milieuvriendelijke oplossing

 

Voorkomt kalkaanslag op warmtewisselaars. 


Zelfs bij een minimale kalkafzetting, verbruik je al snel heel wat meer energie. Wees er daarom snel bij. OPTICALC is een betaalbare
oplossing waardoor de terugverdientijd uiterst kort is. 


Een zoutloze oplossing waarbij regeneratie niet nodig is. 

OPTICALC loost bijgevolg geen spoelwater met hoge concentraties zout. Bovendien verbruikt het geen elektriciteit. 


Fosfaatmineralen zijn 100% herbruikbaar. 


De fosfaten die in het afvalwater terechtkomen worden door de drinkwatermaatschappijen teruggewonnen en verwerkt tot struviet, een ideale meststof voor de landbouw. De planten hebben deze mineralen nodig om te groeien. Op hun beurt vormen deze planten voedsel voor mens en dier, die de fosfaten weer afgeven via het afvalwater.     

Ga voor een optimale bescherming ! 

Bestel online. Snel en eenvoudig.