OPTIFILTREX

Optimale bescherming tegen schadelijke vuildeeltjes

Zwevende vuildeeltjes – zoals zandkorrels, roestdeeltjes en schilfers - in het leidingwater zijn niet schadelijk voor de mens maar wel voor je sanitaire toestellen. Plaats daarom steeds een filter vlak na de watermeter voor een langere levensduur van je toestellen.

Hoe werkt het? 


De roestvrije filterpatroon in de OPTIFILTREX vormt als het ware een  fysische barrière om de microscopische kleine vuildeeltjes – zoals zandkorrels, roestdeeltjes en schilfers - tegen te houden. 

Door de sterke roterende stroom (ROTA FLUX) kunnen deze vuildeeltjes zich niet hechten aan de filter waardoor verstoppingen voorkomen worden. Via de purgeerdop en ingebouwde bypass zijn zij makkelijk te verwijderen.


De OPTIFILTREX werkt met 2 type filterpatronen. 

Beiden zijn ruim voldoende voor de huishoudelijke sanitaire installatie.

  • 100 micron = filteropening van 0,1 mm

  • 300 micron = filteropening van 0,3 mm 

 

Odoo tekst en afbeelding blok

 

Voordelen van Optifiltrex 

 OPTIFILTREX zorgt voor een efficiënte bescherming tegen zwevende vuildeeltjes in de waterleidingen. Dankzij zijn compacte vorm, makkelijke installatie en gebruiksgemak en zelfreinigende filter, is de OPTIFILTREX een ideale filter voor de bescherming van waterleidingen en sanitaire toestellen.


Odoo afbeelding en tekstblok

Zelfreinigend

Door de roterende stroom (ROTA FLUX) kunnen de vuildeeltjes zich niet hechten aan de roestvrije filter en zakken ze naar de bodem van de behuizing.

Hier zijn de opgehoopte zandkorrels en roestdeeltjes makkelijk te verwijderen via de purgeerdop en de ingebouwde bypass.

Bekijk hier de krachtige werking van de ROTA FLUX

Gebruiksvriendelijk zonder onderhoud

Dankzij de ingebouwde bypass, vervang je de compacte filterpatronen in 3 simpele stappen zonder dat je de waterstroom onderbreekt en natte voeten krijgt. Bijkomend onderhoud is helemaal niet nodig.

 Filterpatronen van de OPTIFILTREX vervang je op dezelfde eenvoudig manier als bij de OPTICALC. Je filterpatroon vervangen in 3 simpele stappen

 

   
Odoo afbeelding en tekstblok

Makkelijke installatie

Dankzij zijn compacte vorm, licht gewicht, zijn 360° roterende aansluiting en ingebouwde bypass, is de installatie van de OPTIFILTREX een fluitje van een cent.

Je hebt geen bijkomende afsluitkoppelingen nodig en is ideaal voor kleine technische ruimten.

Omdat het belangrijk is dat de installatie correct gebeurt, raden we steeds aan om dit door een professionele loodgieter te laten uitvoeren !

 

Extra beschermd

Combineer Optifiltrex met Opticalc  

Indien je de OPTIFILTREX samen plaatst met de OPTICALC, zorg je voor de beste bescherming van je sanitaire installatie. Plaats de OPTIFILTREX steeds voor de OPTICALC. Terwijl de filter de zwevende vuildeeltjes - zoals zandkorrels en roestdeeltjes - uit het water haalt, zorgt de OPTICALC dat kalk en corrosie geen kans maken.

Dubbel beschermd dus !Ga voor een optimale bescherming !

Bestel online. Eenvoudig en snel.