OPTICALC

Optimale bescherming tegen kalk en corrosie

Een zoutloze en efficiënte bescherming tegen kalkaanslag en corrosie.

Dankzij zijn compacte vorm, makkelijke installatie en gebruiksgemak, vormt het een noodzakelijk onderdeel van elke energiezuinige sanitaire installatie.

Hoe werkt het? 

Precieze dosering.

Via het unieke doseringssysteem in de Opticalc patroon, wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water. De toegevoegde fosfaatmineralen gaan op natuurlijke wijze verbinden met de aanwezige calcium - en magnesiummineralen waardoor deze zich bij opwarming niet meer kunnen ontwikkelen tot kalkkristallen. Hierdoor wordt schadelijke kalkaanslag voorkomen.

Extra bescherming tegen corrosie

Ook tegen corrosie vormen deze fosfaatmineralen een ideale bescherming. De mineralen vormen een dunne beschermingsfilm langs de binnenkant van de waterleidingen en boilers en op verwarmingselementen. Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie en bijgevolg ook mogelijke loodcontaminatie.

 

Odoo tekst en afbeelding blok


Beschermd en hersteld

Dubbel beschermd  

OPTICALC maakt gebruik van consumptiegeschikte fosfaatmineralen. Deze mineralen zorgen er op natuurlijke wijze voor dat de Calcium en Magnesium in het water zich niet kunnen ontwikkelen tot schadelijke kalkaanslag. Bovendien creëren deze mineralen een dunne beschermingsfilm langs de binnenzijde van de waterleidingen en boilers. Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie. 

Herstellende werking

Fosfaatmineralen zorgen ervoor dat de bestaande kalkaanslag beetje bij beetje oplost. 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Gebruiksvriendelijk, zonder onderhoud

Door een unieke akoestische verwittiging, word je automatisch verwittigd wanneer de patroon zo goed als leeg is en dient vervangen te worden. Je blijft dus steeds optimaal beschermd.

Dankzij de ingebouwde bypass van de OPTICALC, vervang je de compacte navulpatroon in 3 simpele stappen zonder dat je de waterstroom onderbreekt en natte voeten krijgt. Bijkomend onderhoud is helemaal niet nodig.

Je patroon vervangen in 3 simpele stappen

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Compacte vorm

Zowel de behuizing als de navulpatronen zijn compact en licht. Hierdoor is de OPTICALC uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en ideaal voor kleine technische ruimten.

Ook voor de patronen hoef je geen extra plaats te voorzien.


Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Geen elektriciteit en afvoer nodig

OPTICALC maakt gebruik van de bestaande waterkracht. Hierdoor zijn geen batterijen of een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig.

Bovendien is regeneratie niet nodig waardoor er geen water nodeloos dient afgevoerd te worden.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen


Makkelijke installatie

Dankzij zijn compacte vormlicht gewicht, zijn 360° roterende aansluiting en ingebouwde bypass, is de installatie van de OPTICALC een fluitje van een cent. Je hebt geen bijkomende afsluitkoppelingen nodig en hij past op de meest gebruikte waterleidingen. 

Wil je het toch zelf proberen? Bekijk dan zeker onze installatiehandleiding.

Omdat het belangrijk is dat de installatie correct gebeurt, raden we steeds aan om dit door een professionele loodgieter te laten uitvoeren !

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Gezond en veilig

Veilig

OPTICALC is een zoutloze oplossing en maakt gebruik van consumptiegeschikte fosfaatmineralen. Fosfaten vormen na Calcium het belangrijkste mineraal van het menselijk lichaam en komen voor in heel wat voedingsmiddelen zoals melk, vlees, noten en volkoren granen.

Bovendien zijn deze mineralen volledig geur – en smaakloos en zijn ze 100% recycleerbaar.

Gezond

In tegenstelling tot de zoutontharder, haalt OPTICALC de belangrijke Calcium – en Magnesiummineralen NIET uit het water. Het calciumrijke leidingwater behoudt daardoor zijn positief effect op onze gezondheid maar zorgt niet meer voor de ongemakken.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen


Uw onbeschermde waterleiding  na verloop van tijd.
Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen


 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen


Uw beschermde waterleiding door het plaatsen van een Opticalc toestel op de hoofdleiding na de waterteller.

 

 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen


GARANTIE 10 JAAR

Verleng uw garantie van 2 jaar naar 10 jaar na registratie hier.

Ga voor een optimale bescherming !

Bestel online. Eenvoudig en snel.

Extra Beschermd

Combineer Opticalc met Optifiltrex

Indien je de Opticalc samen plaatst met de Optifiltrex, zorg je voor de beste bescherming van je sanitaire installatie. Plaats de Optifiltrex steeds voor de Opticalc. Terwijl de filter de zwevende vuildeeljtes – zoals zandkorrels en roestdeeltjes – uit het water haalt, zorgt de Opticalc dat kalk en corrosie geen kans maken.

Dubbel beschermd dus ! 


Combineer met zoutontharder

Heb je reeds een zoutontharder staan, dan hoef je die zeker niet de deur te wijzen. De Opticalc in combinatie met een zoutontharder is perfect mogelijk. Plaats de Opticalc steeds vlak na de zoutontharder.

Hierdoor zorg je voor bescherming tegen corrosie (wat de zoutontharder niet doet) en kan je bovendien je ontharder zo afstellen dat hij minder zout verbruikt om hetzelfde effect te hebben.