Veel gestelde vragen

 

Bij GWP maken we er een punt om u correct en zo volledig mogelijk te informeren over onze producten en diensten. We doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk vragen reeds te beantwoorden. Mocht u toch nog informatie missen, laat het ons dan zeker weten. We bekijken dan of we deze vraag kunnen opnemen in onderstaande lijst.


Loodcontaminatie onstaat wanneer loden buizen als gevolg van corrosie loden deeltjes in het water afgeven. Hoewel dit probleem drastisch is afgenomen de laatste jaren, blijkt toch nog 1 op de 100 huizen te kampen met deze problematiek. Vooral oudere woningen kunnen nog loden waterbuizen hebben. Vaak ook omdat ze moeilijk te verwijderen of te vervangen zijn.

Doordat OPTICALC een dunne beschermlaag aanbrengt aan de binnenkant van de leidingen, wordt loodcontaminatie als gevolg van corrosie tot een absoluut minimum beperkt.

Wij letten er bij elk patroon op dat deze optimaal de deur uit gaat. Het witte poeder in de patroon zijn voedselveilige fosfaatmineralen, waarvan een bepaalde hoeveelheid terechtkomt in uw leidingwater. Of het poeder er als 1 blok uitziet, als 2 blokjes, of wat verbrokkeld is, maakt niets uit – de werking is nog steeds perfect! Wanneer uw patroon echter leeg is, is de werking van uw Opticalc niet meer gegarandeerd en dient u een nieuw patroon te bestellen. Dit kan eenvoudigweg via onze webshop.

Fosfaatmineralen vormen na Calcium het tweede belangrijkste mineraal van het menselijk lichaam. Fosfaatmineralen zorgen voor sterke botten, een gezond gebit, een optimale spijsvertering en goed werkende nieren. Bovendien hebben zij een positief effect op de cognitieve functies en algehele groei en ontwikkeling. Fosfaatmineralen zijn dan ook heel belangrijk voor de ontwikkeling bij kinderen en jongvolwassenen.