Veel gestelde vragen

 

Bij GWP maken we er een punt om u correct en zo volledig mogelijk te informeren over onze producten en diensten. We doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk vragen reeds te beantwoorden. Mocht u toch nog informatie missen, laat het ons dan zeker weten. We bekijken dan of we deze vraag kunnen opnemen in onderstaande lijst.


Loodcontaminatie onstaat wanneer loden buizen als gevolg van corrosie loden deeltjes in het water afgeven. Hoewel dit probleem drastisch is afgenomen de laatste jaren, blijkt toch nog 1 op de 100 huizen te kampen met deze problematiek. Vooral oudere woningen kunnen nog loden waterbuizen hebben. Vaak ook omdat ze moeilijk te verwijderen of te vervangen zijn.

Doordat OPTICALC een dunne beschermlaag aanbrengt aan de binnenkant van de leidingen, wordt loodcontaminatie als gevolg van corrosie tot een absoluut minimum beperkt.

OPTICALC is milieuvriendelijk omwille van 3 redenen :

1) OPTICALC voorkomt kalkaanslag op warmtewisselaars en zorgt ervoor dat er geen rendementsverlies is. Dit kan leiden tot een energiebesparing van 20%! 

2) OPTICALC verspilt geen spoelwater voor regeneratie en verbruikt geen electriciteit.

3) Fosfaatmineralen zijn herbruikbaar. De fosfaten die in het afvalwater terechtkomen worden door de drinkwatermaatschappijen teruggewonnen en verwerkt tot struviet, een ideale meststof voor de landbouw. De planten hebben deze mineralen nodig om te groeien en nemen ze op uit de grond. Op hun beurt vormen deze planten voedsel voor mens en dier, die de fosfaten via de urine weer afgeven via het afvalwater.

De OPTICALC-patronen kan je makkelijk bijbestellen via onze webshop of via je je loodgieter of onderhoudstechnicus.

Fosfaatmineralen vormen na Calcium het tweede belangrijkste mineraal van het menselijk lichaam. Fosfaatmineralen zorgen voor sterke botten, een gezond gebit, een optimale spijsvertering en goed werkende nieren. Bovendien hebben zij een positief effect op de cognitieve functies en algehele groei en ontwikkeling. Fosfaatmineralen zijn dan ook heel belangrijk voor de ontwikkeling bij kinderen en jongvolwassenen.