Opticalc: de simpelste oplossing tegen kalkaanslag

Epipe

Kalkaanslag in uw keuken of badkamer? Eerder gaven we u al goede raad hoe u kalkaanslag verwijdert van kranen, tegels, douchewand of huishoudtoestellen. Maar wist u dat u kalkaanslag zelfs volledig kan vermijden?

Weg met kalkaanslag

Wanneer water opwarmt of opdroogt, hechten calcium- en magnesiumionen zich vast op de kranen en leidingen. Huishoudtoestellen met kalkaanslag verbruiken meer energie. Op de lange termijn tast de kalk uw leidingen aan.

Hoe u die vervelende kalkaanslag te snel af bent? Met een waterontharder. Klassieke waterontharders halen calcium en magnesium uit het water en vervangen het door natrium – zout, dus. Zo bevat het water geen kalk meer, maar krijgt het wel een hoger zoutgehalte.

Opticalc beschermt tegen kalk en corrosie

e-Pipe werkt met Opticalc om uw leidingen te beschermen en kalkaanslag te vermijden. In tegenstelling tot de klassieke waterontharder, is Opticalc een zoutloze oplossing. Opticalc haalt de kalk niet uit het water, maar zorgt er met fosfaatmineralen voor dat de deeltjes zich niet meer kunnen vasthechten. Zo blijft uw kraantjeswater een bron van mineralen, zonder witte aanslag op uw toestellen. Meer zelfs: door de behandeling met fosfaatmineralen blijft er een dunne beschermingslaag achter op uw leidingen en boilers. Zo blijven uw leidingen beschermd tegen corrosie.

Veilig en eenvoudig

De fosfaatmineralen in Opticalc hebben geen geur of smaak en zijn volkomen veilig om te drinken. In Europa draagt Opticalc het Europese veiligheidslabel van European Safety Authority (EFSA).

Nadat het afvalwater opnieuw bij de drinkwatermaatschappij belandt, worden de fosfaten uit het afvalwater opnieuw hergebruikt als meststof voor planten. Opticalc is dus voor honderd procent recycleerbaar.

Het Opticalc-systeem werkt zonder elektriciteit, is compact en eenvoudig te installeren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Nog vragen over de installatie van Opticalc?  

Schrijf een reactie

U moet zijn ingelogd om een opmerking te plaatsen.